A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

Робоча група Долинської сільської ради працює по розробці Герба Долинської ОТГ

Дата: 01.02.2022 16:29
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

ОПИС, СИМВОЛІКА, ТЛУМАЧЕННЯ ГЕРБА .

Герб  Долинської сільської ради  виконаний за всіма законами національної геральдики в унікальному графічному стилі, він несе у собі всі елементи історичної, культурної і соціальної складової. Основою герба  Долинської сільської   територіальної громади  є щит, обрамлений синім кольором, що символізує хвилі гордого , волелюбного та могутнього Дніпра.

         У верхній частині герба  розміщується напис « Долинська громада» жовтим кольором на синьому тлі , а з нього виходять 9 колосків пшениці, що означають 9 населених пунктів громади . Колоски є символом однієї з найбільших святинь українського народу – хліба, символом урожайності та процвітання. Вони відображають працьовитість та єдність народу і є символом родючості української землі. Пшениця символізує вічність. Золоте колосся пшениці символізує багатство та єдність людей , як колосків у снопу.

         Синьо - жовтий фон герба – державні кольори . На синій частині розміщується три колос – символ Святої Трійці та багатства земель громади . На жовтій частині – гілочка вічнозеленої сосни і сині хвилі Дніпра . Вважається , що сосна символізує філософську душу , шляхетність походження , щирість , сердечність , витонченість . Гілки сосни вказують на великі лісові угіддя громади.

         Весь герб обрамлений білим кольором , що символізує чистоту і непорочність , честь і благородство.

 

Кольорова палітра

СИНІЙ – символ вірності, довіри і безкінечності; безкінечною вважається небесна глибина. Його серйозна холодність зближається з Божественною Істиною, яка вічна і непорушна. Як і блакитний, синій символізує Святе Небо, людську праведність і чисту духовну відданість людини своєму Творцю.

ЖОВТИЙ – символ багатства, справедливості та великодушності. В гербі громади жовтий є втіленням культури хліборобів. Благодатний клімат, плодородні чорноземи, поля, водойми, ліси, бджільництво, щедрість природи - це усе є ознакою життя Долинської  сільської об’єднаної територіальної громади.

 

ЗЕЛЕНИЙ – ( дубові листочки, гілочка хвої )  символ  міцності , єдності , достатку, надії, свободи, радості і процвітання, природи і молодості. В даному гербі зелений є символом лісів на території громади – Соснові ліси у селі Розумівка та дубові гаї у селі Долинське.

 

Сині хвилі – символ  річки Дніпро , що протікає на території громади, краси, м’якості і величі.

Типографіка

Долинська  громада – дивовижне місце, у якому тісно переплетені народні промисли, унікальна природа і героїчна історія населених пунктів.

Географія

На тлі чистого блакитного неба зображені  жовті яскраві пшеничні колоски , які символізують розквіт регіону, добро і відкритість.

Щит тримається на витонченому, але в той же час міцному зеленому вінку з дубового листя , символізм його елементів підтримує основну композицію герба. Листя  дуба  роблять герб логічно завершеним, концептуальним і сильним геральдичним об’єктом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора