A A A K K K
для людей із порушенням зору
Долинська громада
Запорізька область, Запорізький район

«Безпечне застосування засобів захисту рослин»

Дата: 15.02.2024 08:18
Кількість переглядів: 67

«Безпечне застосування засобів захисту рослин»

Дотримання регламентів транспортування, зберігання, застосування засобів захисту рослин - основа для запобігання можливим впливам на людину та довкілля.

Для уникнення можливого негативного впливу пестицидів та агрохімікатів на людину і навколишнє середовище необхідно суворо дотримуватися охорони праці при роботі з ними.

Транспортування, зберігання, застосування, утилізація, знищення та знешкодження пестицидів і агрохімікатів та торгівлі ними здійснюються відповідно до вимог встановлених санітарними нормами та іншими нормативно- правовими актами.

Особи, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт із транспортування, зберігання, застосування, торгівлею пестицидами повинні мати посвідчення на право роботи з пестицидами.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист рослин» та статті 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» суб’єкти господарювання зобов’язані допускати до робіт із транспортування, зберігання, застосування засобів захисту рослин, їх торгівлі лише осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають відповідне посвідчення про право роботи з пестицидами.

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки та управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області у 2024 році продовжують проводити навчання зацікавлених осіб для отриманняя свідоцтва та посвідчення про право роботи з пестицидами.

Для отримання консультацій з питань фітосанітарної безпеки, зокрема щодо умов проведення навчання осіб, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а таксою з торгівлею пестицидами, звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за адресою: м. Запоріжжя, просп. Маяковського, 20 а, каб.601, тел. (+38061)239-73-20.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора